„Mám všechno, přijeďte“

„Mám všechno, přijeďte.“ To je věta, kterou občas slýchám v telefonu. Po letech zkušeností vím, že to není pravda. Poprvé jsem toto tvrzení slyšel od paní, která se pustila do opravy prasklin ve zdi a jejího zamalování. Pochopitelně naráz. Když jsem přijel na místo, otevřela mi relativně mladá dívčina, zadýchaná jako uhoněná veverka. Po obhlédnutí situace a toho, co všechno má, jsem vzdal čest její odvaze opravit takto odpadlou omítku s tak nevhodným materiálem, o nářadí nemluvě. Ač určitě nerada, brzy uznala, že pravdu mám já. Tudy cesta nevede. Po přivezení správného nářadí a materiálu už to byla skoro hračka a paní veverka se pohodlně usadila do křesla. Dívala se, jak se dílo daří. Jen konstatovala, že měla volat hned, a nepouštět se do všeho, na co vidí reklamu v televizi.

Dotaz: „Můžu se na Vás dívat?“ Taky slýchávám často. Někdy od pána domu, to když opravuji například WC – zvláště vestavěné, že si to prý příště opraví sám. Klidně mu to ukážu a vysvětlím s vědomím, že si to příště sám stejně neopraví. Když ale takovou otázku položí žena, většinou je to s dovětkem: „Víte, mě by manžel zabil, kdybych se na něho dívala.“ Vždy ji ujistím, že ode mě jí nic takového nehrozí. Ona je tu doma a navíc platící, tak ať se klidně dívá. Jednou mě ale jedna zákaznice překvapila, když prohlásila: „Uvědomujete si, jak je to pro ženu eroticky přitažlivé, vidět, jak muž klidně a uvážlivě pracuje?“ To jsem opravdu nevěděl a neuvědomuji si to dosud. Věřím jí, neboť tato věta nevyšla z úst rozverné teenagerky, nýbrž „dívčiny“ léty zkoušené. Tímto se znovu dostávám k erotickému nádechu vykonávané profese. Všichni se na to ptají a každému řeknu to, co chce slyšet. Vím o tom své. Jednou se mi opravdu stalo, že jsem u jedné fešné, čerstvé důchodkyně ladil nový televizor. Vysvětloval jsem jí, co dělám. Ona si neustále přisedávala blíž. Když už byla vzdálenost mezi námi skoro nulová, připravoval jsem si plán úniku. Pak jsem si všiml, že má v uchu naslouchátko a asi došly baterky.

Poněkud jiná situace nastává, když má zákaznice v domácím oblečení s „vypadávajícím výstřihem“ tendenci neustále asistovat při práci. Soustředit se pak na prováděnou práci vyžaduje opravdu celého chlapa, zvláště pokud je třeba něco vyměřit, spočítat nebo smontovat nábytek.

Nic mocUcházejícíDobrýVelmi dobrýVynikající (4 hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading...

2 zmínky “„Mám všechno, přijeďte“

  1. zatím jsem přečetla první 3 komentáře a jednoznačně musím říct-super-svěží, vtipné, má to šťávu, člověk se něco dozví a současně se pobaví. U některých jsem se smála nahlas – trefné, ze života.

Napsat komentář